عسل، شهد طلایی طبیعت

عسل، شهد طلایی طبیعت

 

عسل برای هزاران سال بدلیل شیرینی، ماندگاری و فواید بیشماری که برای سلامتی دارد مورد احترام بوده است.از تمدن های باستانی تا دوران مدرن ، این شهد طلایی نقش حیاتی در سنت های آشپزی، اعمال دارویی و آیین نامه های فرهنگی داشته  است. این مقاله به بررسی دنیای شگفت انگیز عسل می پردازد و منشا ،فواید وکاربرد های متنوع آن را بررسی می کند.

تاریخچه مختصری از عسل:

تاریخچه عسل به اندازه طعم آن غنی است.شواهد مصرف عسل به 8000 سال پیش برمی گردد که در نقاشی های غارهای باستانی اسپانیا به تصویر کشیده شده است.مصریان از عسل هم برای مصارف آشپزی و هم برای مصاررف دارویی استفاده می کردند ، در حالیکه یونانیان معتقد بودند که این عسل هدیه ای از جانب خدایان است.در بسیاری از فرهنگ ها از عسل بعنوان هدیه ای برای خدایان و بعنوان ارزی برای تجارت استفاده  می شد.

عسل چگونه درست می شود؟

تولید عسل با جمع آوری شهد از گل ها توسط زنبور ها آغاز می شود.این شهد داخل کندو دچار دگرگونی می شود،تا جاییکه به طور مکرر توسط زنبور ها بلعیده می شود و مجددا برگشت داده می شود و قند های پیچیده را به قند های ساده تبدیل می کنند. سپس شهد در لانه های زنبور ها ذخیره و توسط بال های زنبور باد زده می شود تا رطوبت آن کاهش یابد و در نتیجه ماده غلیظ و شیرینی به نام عسل تولید شود.

شگفت انگیز نیست؟!

پروفایل تغذیه(مواد مغذی موجود در عسل):

عسل چیزی بیش از یک شیرین کننده طبیعی است.حاوی انواع مواد مغذی  از جمله:

کربوهیدرات ها:

در درجه اول فروکتوز و گلوکوز، که باعث افزایش سریع انرژی می شود.

ویتامین ها و مواد معدنی:

 

مقادیر کمی از ویتامین های B و C ، کلسیم ،آهن،منیزیم و پتاسیم.

آنتی اکسیدان ها:

ترکیباتی مانند فلاونوئید ها و اسید های فنولیک که به مبارزه با استرس اکسیداتیو در بدن کمک می کند.

عسل، شهد طلایی طبیعت

فواید عسل برای سلامتی:

1-ترمیم زخم: عسل دارای خواص ضد باکتریایی طبیعی است که آن را در درمان زخم و سوختگی موثر می کند.وجود عسل یک سد محافظ در برابر عفونت ایجاد میکند.

2-تسکین دهنده گلودرد: یک قاشق عسل می تواند به کاهش علائم گلودرد کمک کند.خواص ضد باکتریای و ضد التهابی آن باعث تسکین سوزش و کاهش سرفه می شود.

3- سلامت گوارشی: عسل دارای خواص پری بیوتیک است که از رشد باکتری های  مفید در روده حمایت می کند و به هضم بهتر و سلامت کلی روده کمک می کند.

4- اثرات آنتی اکسیدانی: آنتی اکسیدان های موجود در عسل به خنثی کردن رادیکال های آزاد مضر کمک می کند و خطر بیمای های مزمن مانند بیماری قلبی و سرطان را کاهش می دهد.

5- تقویت انرژی: قند های طبیعی عسل منبع فوری انرژی را فراهم می کند وآن را به گزینه ای عالی برای ورزشکاران و کسانی که نیاز به جذب سریع انرژی دارند تبدیل می کند.

کاربرد های آشپزی:

عسل با تنوع کاربردی زیاد در آشپزخانه می درخشد. می توان از آن به عنوان  یک شیرین کننده  طبیعی در چای، قهوه و اسموتی ها استفاده کرد، روی ماست یا بلغور جو دوسر ریخته و یا در ماریناد ها و سس ها اضافه کرد. مشخصه طعم متمایز آن، که بسته به منبع گل متفاوت است، می تواندد عمق و پیچیدگی  را به غذاها ی شیرین و خوش طعم بیفزاید.

انتخاب ونگهداری عسل:

در انتخاب عسل ، انواع خام  و ارگانیک (فراوری و پاستوریزه نشده، بیشتر مواد مغذی و آنزیم های طبیعی خود را حفظ می کند.) را انتخاب کنید تا از بالاترین کیفیت و محتوای غذایی اطمینان حاصل کنید.

عسل را در جای خشک و خنک نگهداری کنید تا از تبلور آن  جلوگیری شود و طعم و فواید آن حفظ شود.اگر عسل متبلور شد، شیشه را به آرامی در آب گرم، گرم کنید تا به حالت مایع برگردد.

نتیجه:

عسل یک ماده قابل توجه با تاریخچه غنی  و مجموعه ای از فواید است. مشخصات غذایی، فواید سلامتی و کاربرد های آشپزی آن را به یک مکمل ارزشمند برای هر رژیم غذایی تبدیل کرده است.عسل چه بعنوان یک درمان طبیعی، یک شیرین کننده یا یک ماده لذیذ استفاده شود، همچنان یک محصول طبیعی ارزشمند است و در هر قطره ، شیرینی و سلامتی را هدیه میدهد.

 

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *